آیا می دانید قره قروت چیست و چگونه تولید می شود؟ در اینجا می خواهیم در مورد این خوراکی خوشمزه وترش برای شما صحبت کنیم ، دوغ ترش شده را در مشک میریزند تا همه چربی های آن جدا شود سپس باقی مانده مواد را می جوشانند تا غلیظ تر شود و بعد از آن از صافی عبور می دهند ، باقیمانده را که روی پارچه مانده است ، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه درآورده میگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک میگذارند آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط می کنند و بعد میجوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قره قروت نام دارد به دست آید.
قره قروت از خوشمزه ترین مواد غذایی در بین خوراکیها می باشد که از لبنیات گرفته میشود، خواص قره قروت بسیار زیاد می باشد که در ادامه به این خواص می پردازیم و اطلاعات کافی در این زمینه در اختیار شما قرار می دهیم پس با ما همراه باشید.
خواص قره قروت برای چربی
قره یعنی سیاه و قروت یعنی کشک که ترکی می باشد ، که مزهای ترش دارد ، همان طور که در بالا به آن اشاره شد این فراورده لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید، و در شهرهای مختلف ایران نامی مختلف بر آن گذاشته اند، استان خراسان شمالی یکی از مراکز مهم و اصلی تهیه این محصول بوده و یکی از سوغات مهم این شهر می باشد، این محصولات بسیار پر طرفدار بوده و پر فروش نیز می باشد و استفاده از آن رده سنی خاصی ندارد .
قره قروت خواص فراوانی دارد که یکی از مهم ترین فواید آن این است که برخلاف بقیه ترشیها پایه لبنی دارد، بسیاری از افراد به دلیل مزه ترش آن است که به خوردن آن علاقمند هستند به همین دلیل طرفداران آلوچه و لواشک این محصول را نیز پسندیده و برایشان محبوب است ، قره قروت مانند دیگر لبنیات برای پیش گیری از پوکی استخوان بسیار مفید می باشد زیرا حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی زیادی است، پس برای این که به پوکی استخوان دچار نشوید از این محصول استفاده کنید ، پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن به ویژه عضلات دارد، به رشد و نمو هم کمک میکند، قند موجود در قره قروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی به شمار می رود و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد، لاکتوز در طی فرآیند تولید قرهقروت شکسته شده و به قند سادهتر تبدیل میشود، بنابراین مصرف قره قروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستند، مشکلی ایجاد نمیکند.
قره قروت چربی کمی داشته و برای افرادی که چربی خون دارند ضرری ندارد ، و سرشار از کلسیم می باشد، به همین دلیل برای افرادی که اضافه وزن دارند نیز مناسب است.
قره قروت دارای طبع سرد دارد ، برخی از فواید و خاصیت های قره قروت به این صورت می باشد: قره قروت اسیدهایی دارد که دستگاه گوارش را ضد عفونی کرده و از رشد و تکثیر باکتری های مضر در آن جلوگیری می کنند، استفاده موضعی از قره قروت برای درمان شوره سر نیز مفید می باشد، برای این مورد می توانید مقداری از آن را داخل آب حل کنید و پوست سرتان را با آن ماساژ دهید و چند دقیقه صبر کنید سپس موهای خود را با شامپو و آب ولرم شستشو نمایید ، قره قروت نیز مانند دیگر فراورده های شیر نظیر خواص ماست که از آن آگاهید برای تقویت و استحکام استخوان ها و دندان ها مفید است و از بروز پوکی استخوان، نرمی استخوان و .. که ناشی از کمبود کلسیم در بدن میباشد، پیشگیری میکند، همچنین قره قروت سرشار از ویتامین d نیز می باشد ، اين ويتامين باعث افزايش جذب بهتر کلسيم در بدن شده، در نتيجه از عوارض کمبود کلسيم پيش گيري ميکند، مصرف قره قروت برای افراد مبتلا به چربی خون مفید بوده، باعث پایین آمدن چربی میگردد، به طور کلی افزایش مقاومت بدن در برابر بيماريهاي عفوني از اصلی ترین خواص قره قروت است.
پس برای افرادی که چربی خون دارند ضرری ندارد تنها ضرر این محصول برای افرادی می باشد که دچار فشار خون هستند چرا که میزان نمک ابن محصول بالا می باشد،این محصول را می توانید با مراجعه به مراکز فروش شهر محل زندگی خود تهیه و خریداری کنید و اگر امکان خرید حضوری ندارید می توانید از طریق سایت های معتبر به صورت غیر حضوری و آنلاین خرید خود را انجام دهید و محصول مورد نظر را درب منزل بدون صرف وقت و هزینه اضافی دریافت کنید، حتی می توانید آن را به صورت عمده نیز از تولید کننده یا تاجران قره قروت خریداری کنید که در این صورت هزینه کمتری در خرید پرداخت کرده و مقرون به صرفه خواهد بود.
خواص قره قروت برای خون
از مهم ترین مضراتی که قره قروت برای خون دارد این است که خون را اسیدی می کند ، در حالت طبیعی خون انسان کمی قلیایی بوده و بسیار حیاتی است که این حالت حفظ شود به همین خاطر در خلقت انسان مکانیزمهای پیچیدهای تعبیه شده است که این تعادل را حفظ کنند ، در بدن انسان مقدار pH متعادل بین 34/7 و 40/7 است که کمی قلیایی است و باید در این محدوده نگه داشته شود، در غیر این صورت بعضی از واکنشهای آنزیمی انجام نمیگیرد و تنظیم فعالیتهای فیزیکی و شیمیایی درون سلولی دچار مشکل کرده و مصرف قرهقروت به شدت خون را اسیدی میکند چرا که اسید لاکتیک موجود در آن بسیار بالا می باشد و آن را از حالت قلیایی طبیعی خود خارج میکند، بدن برای ترمیم و این حالت بسیار مخرب که میتواند در صورت ادامه بسیار خطرناک گشته و فعالیت ارگانها و سلولها را مختل کند، دست به دامن استخوانها و دندانها میگردد تا کلسیم آنها را برای قلیایی کردن خون آزاد کند.
هر ماده ای هر چقدر هم که مفید باشد اگر در مصرف آن زیاده روی شود عوارضی در پی دارد ، اگر شما هم در مصرف قره قروت زیاده روی کنید عوارض دارد پس در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.
در این مقاله سعی کردیم قره قروت را به طور مختصر برای شما تعریف کنیم و خواص آن را نیز بازگو کردیم تا بیشتر با این ماده ترش و خوشمزه آشنا شوید تا اگر قصد خرید آن را دارید با اطلاعات کافی و آگاهی این کار را انجام دهید ، امید واریم که مطالب گفته شده برای شما مفید باشد.