هدف از این کار بررسی امکان استفاده از شربت خرما و کالری سوهان به عنوان چسب قرص و ارزیابی آن در برابر دو بایندر معروف بود.
یعنی شربت ساکارز و خمیر نشاسته. بی کربنات سدیم و کربنات کلسیم به ترتیب به عنوان مواد محلول در آب و نامحلول در آب برای دانه بندی استفاده شدند.
علاوه بر این، قرص هایی از این گرانول ها تهیه و به دلیل کالری کلوچه خرمایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
دانهبندیها با توجه به اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات، استحکام گرانول، چگالی ظاهری، جریانپذیری، محتوای رطوبت و رفتار فشاری مورد ارزیابی قرار گرفتند.
شربت خرمای خلاص با مهربانی از کارخانه خرمای الحصی عربستان سعودی الحصاء عربستان سعودی هدیه داده شد، ساکارز از BDH (پول، انگلستان) خریداری شد.
نشاسته، بی کربنات سدیم و کربنات کلسیم از Pace Grove Limited (Leicestershire، UK) خریداری شد.
طعم و طعم قرص آماده شده به دلیل کالری شیره انگور توسط هفت داوطلب سالم آزمایش شده است.
استئارات منیزیم از مرک (دارمشتات، آلمان) خریداری شد. تمام مواد شیمیایی و حلال های دیگر از درجه دارویی بودند.
بایندرها، غلظت آنها و مقادیر مورد استفاده در دانه بندی 750 گرم کربنات کلسیم یا بی کربنات سدیم در جدول 2 نشان داده شده است.
شربت خرما با آب رقیق شد زیرا آزمایشات اولیه در مطالعه با شربت خرمای و کالری شیره خرما رقیق نشده موفقیت آمیز نبود.
همان روش رقت برای شربت ساکارز برای مقایسه نگه داشته شد، سه غلظت رقیق از شربت خرما 40، 50 و 60 درصد (حجمی، شربت خرما/ آب) استفاده شده است.
برای جلوگیری از آلودگی میکروبی، محلولهای رقیق شده بلافاصله پس از آمادهسازی مورد استفاده قرار گرفتند و از محلولهای ذخیره و ذخیرهسازی استفاده نشد. لازم به ذکر است که شربت خرما رنگ قهوه ای دارد و رقیق آن متمایل به زرد متمایل به قهوه ای است.
- منابع:
- تبلیغات: