قیسی مرند جایگزین عالی برای تنقلات ناسالم هستند.
دوازده میوه خشک تجاری موجود انتخاب شدند خرما، کشمش، آلو خشک، گوجی بری، chokeberry، رز هیپ، خولان دریایی، بربری، فیسالیس، هاریتاکی، نونی و ارس.
ارزش غذایی از نظر رطوبت، خاکستر، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر غذایی، ارزش انرژی، ترکیب معدنی، فعالیت آنتی اکسیدانی و تانن مورد مقایسه قرار گرفت.
این یک تازگی در ادبیات در رابطه با آنالیت های خاص (مانند مواد معدنی، تانن ها) و یا قیسی (مانند بربری، نونی، هاریتاکی) است. به خصوص غنی از پروتئین گوجی بری (13.3٪)، خولان دریایی (9.3٪)، نونی (8.9٪) و فیسالیس (8.0٪) بودند.
در خولان چربی (11.2%)؛ در فیبر غذایی (4.4-53.0٪) – بیشتر محصولات تجزیه و تحلیل شده است.
ظرفیت آنتی اکسیدانی بالایی برای هاریتاکی، بربری، رز هیپ، گوجی بری و فیسالیس مشاهده شد.
قیسی جزء جدایی ناپذیر و مهم رژیم غذایی روزمره هستند.
اکثر دستورالعمل های غذایی مبتنی بر غذا (FBDG) در جهان مصرف 5 قسمت (تقریباً 400 تا 500 گرم) قیسی و سبزیجات در روز را توصیه می کنند.
همچنین پیشنهاد میشود میوههای فصلی را انتخاب کنید که در یک منطقه خاص در دسترس هستند، اما یک مشکل قابل توجه در اجرای این توصیهها، دسترسی محدود به میوههای تازه در طول سال است.
بنابراین، قیسی خشک جایگزین میوه های تازه اما به میزان محدودی هستند.
از یک سو، اکثر آنها را می توان به عنوان غنی از فیبر غذایی و آنتی اکسیدان ها، از سوی دیگر، با محتوای بالای قندها، به طور عمده فروکتوز، و ارزش انرژی متوسط تا بالا توصیف کرد.
تأثیر مصرف میوههای خشک را بر دریافت مواد مغذی در میان شرکتکنندگان در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه در ایالات متحده بین سالهای 2007 تا 2016 تجزیه و تحلیل کردند.
آنها به این نتیجه رسیدند که مصرف بیشتر میوههای خشک میتواند میزان مصرف را افزایش دهد. مواد مغذی کم مصرف مانند فیبر غذایی و پتاسیم، اما می تواند منجر به دریافت انرژی بیشتر شود.
بنابراین، FBDG در برخی کشورها دقیقاً مصرف دو تا سه وعده (40 تا 60 گرم) میوه خشک در هفته را پیشنهاد می کند.
قیسی های خشک را می توان به راحتی به تنهایی تهیه کرد و اغلب تقریباً در همه جا قابل خرید است.
در سال 2018، 28 درصد مصرف قیسی خشک مربوط به خاورمیانه، 27 درصد برای اروپا، 24 درصد برای آسیا، 13 درصد برای آمریکای شمالی و 8 درصد برای سایر مناطق بوده است.