در میان ده آجیل برتر که با مصرف جهانی اندازه گیری می شود، فندق ایرانی اردبیل در جایگاه ششم قرار دارد.
آنها از بادام زمینی، بادام، گردو، بادام هندی و پسته پیروی می کنند.
بله، بادام زمینی از نظر گیاه شناسی یک آجیل نیست، اما برای اهداف آماری در این مورد به عنوان آجیل به حساب می آید.
بازار جهانی چیزی حدود یک چهارم محصول دنیا توسط Ferrero SpA، شرکت ایتالیایی تولید کننده نوتلا و سایر ترکیبات شکلات و فندق استفاده می شود.
بنابراین، فندق اشکورات یک نوع آجیل متوسط است، بیشتر از یک غذای اصلی، خوراکی است.
و با این حال، روزی روزگاری، این آجیل های گرد از اهمیت حیاتی برخوردار بودند.
این زمان از میان سنگی تا عصر برنز، 8000 تا 3000 سال پیش، در شمال شرق اروپا را در بر می گرفت.
با استفاده از ایرلند به عنوان مطالعه موردی بهره برداری از فندق پوست کنده باستان شناسان آن ام.
راز موفقیت تاریخی فندق اروپایی، Corylus avellana، این بود که یکی از اولین بوته های معتدل بود که پس از عقب نشینی ورقه های یخ، زمین را مستعمره کرد.
در ایرلند، هازل ها حدود 10000 سال پیش خود را تثبیت کردند.
با قضاوت از نمونههای گرده، احتمالاً حدود 8000 سال پیش به اوج گسترش خود رسیدهاند.
ترکیه بزرگترین تولید کننده فندق خام در جهان است و ایتالیا، اسپانیا، ایالات متحده و یونان دیگر بازیگران آن هستند.
پس از آن، ورود جنگل های پهن برگ (بلوط و نارون) فندق های کم رشد را تحت الشعاع قرار می داد و آنها را مجبور به زیستگاه های پیرامونی می کرد.
- منابع:
- تبلیغات: